O PROJEKTU

Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru projekt je kojeg provodi Grad Biograd na Moru u partnerstvu s Poduzetničkim inkubatorom Biograd na Moru d.o.o., Poduzetničkim inkubatorom BIOS d.o.o. iz Osijeka i CEDRA-om Split j.d.o.o. iz Splita.

 

Projekt je započeo 1. rujna 2017. godine, a predviđeno vrijeme trajanja provedbe projekta je 24 mjeseca. 

 

OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:

  • izgrađena poslovna infrastruktura u objektu na tri etaže veličine 2.403,36 m2.
  • usluge poduzetničke podrške za rast i razvoj mikro, malih i srednjih poduzeća
  • osiguran prostor za rad i razvoj jedne postojeće i tri nove poduzetničko potporne institucije
  • osiguran poslovni prostor za rad i poslovanje minimalno 32 MSP-a
  • uspostavljen klasterski okvir za učinkovitu suradnju, umrežavanje i zajednički tržišni nastup

 

ŠTO JE PODUZETNIČKI INKUBATOR?

Poduzetnički inkubator je institucija koja podupire razvoj malog i srednjeg poduzetništva tako da osigurava poslovni prostor te stručnu podršku kako novootvorenim poduzećima i tzv. startupovima, tako i postojećim poduzećima koja žele razvijati vlastito poslovanje.

 

ZAŠTO PODUZETNIČKI INKUBATOR

BIOGRAD NA MORU? Iako brojna, mikro, mala i srednja poduzeća (MSP) na području Grada Biograda i šire gravitirajuće urbane aglomeracije (uključujući općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon, Pašman i Polača) brzo se zatvaraju, a broj radnih mjesta u njima konstantno pada. Razvojem i uspostavom poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru (PIBnM) nastoji se doprinijeti održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta kroz izgradnju poduzetničko-poslovne infrastrukture te razvoj postojećih i uspostavu novih poduzetničko potpornih institucija i usluga.

 

KOME JE NAMIJENJEN?

Korisnici, odnosno stanari Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru mogu biti poduzetnici početnici, poduzetnici koji razvijaju ili šire svoje poslovanje, udruge, zadruge, OPG-ovi, freelanceri, mladi, nezaposleni i ekonomski neaktivni radno sposobni stanovnici, djelatnici iz obrazovnog i IRI sektora te jedinice lokalne samouprave.

 

Poduzetnički inkubator BnM funkcionalni je inkubator koji će, uz potporu Grada Biograda na Moru, poduzetnicima početnicima i drugim zainteresiranim dionicima nuditi najam po subvencioniranim cijenama i savjetodavne usluge, ali i pomoć pri prezentaciji i promidžbi. Osim toga, PIBnM svakog će stanara nastojati razvijati i individualno, u skladu s njegovim specifičnim potrebama.